Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Υψηλού επιπέδου συγκρότημα

Είναι, κατά την ταπεινή μας άποψη η ορχήστρα δωματίου του Δήμου Κερκυραίων, που με την διεύθυνση και καθοδήγηση του μαέστρου Αλκη Μπαλτά έδωσε μία θαυμάσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία (Σάββατο 20/12/08 και ώρα 20:30) στην αίθουσα τελετών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου στην Ιόνια Ακαδημία αντί του Δημοτικού Θεάτρου, για τους ...γνωστούς λειτουργικούς λόγους. Ακούσαμε ένα εξαιρετικό σύνολο 18 συντελεστών, θαυμάσιο δεμένο, που έδινε την αίσθηση μακράς παράδοσης και επαγγελματικής προετοιμασίας. Το απολαύσαμε σε έργα J.S. Bach, A. Vivaldi, A Marcello, F Liszt, Α. Μπαλτά και G. Holst. Σολίστ στο όμποε ο και εκτός Κερκύρας διακρινόμενος συμπολίτης Σπύρος Κοντός.
Ομορφη στιγμή της βραδυάς η εκτός προγράμματος ανάγνωση από τον μαέστρο Αλκη Μπαλτά του ποιήματος:"Αγια Νύχτα" με επίκαιρα μηνύματα σχετικά με τις ταραγμένες μέρες, που περνάμε.
Η ορχήστρα δωματίου του Δήμου Κερκυραίων χάρις στην ποιότητα της παρέμβασης του διευθυντή της αλλά και των μελών της, την αυταπάρνηση και την θέλησή τους αναδεικνύεται σε σύνολο, που δικαιούται να δρέψει δάφνες αναγνώρισης και εκτός Κέρκυρας. Περισσότερο από αναγκαία η υποστήριξή, η βοήθειά και η προβολή της. Ο Δήμος μέσα από ευλύγιστες οργανωτικά λύσεις είναι σε θέση να διευκολύνει την παραπέρα καθιέρωση του συνόλου του ως ορχήστρας δωματίου. Με αυτές τις διαστάσεις, χωρίς μεγαλεπίβολους και άπιαστους στόχους, χωρίς γραφειοκρατικές δυσκινησίες, ο Δήμος Κερκυραίων μπορεί να διαθέτει μία ορχήστρα δωματίου με συχνή και ποιοτική παρουσία στα μουσικά πράγματα της πόλης και ταυτόχρονα εξαγώγιμη με πολλαπλά οφέλη για τον πολιτισμό, την αναγνώριση και την ευρύτερη προβολή του τόπου. Αρκεί οι προδιαγραφές λειτουργίας της να καταστούν επι της ουσίας επαγγελματικές...
Την χτεσινή συναυλία της ορχήστρας δωματίου του Δήμου Κερκυραίων την ευχαριστηθήκαμε με την ψυχή μας και την θεωρούμε αναμφισβήτητη απόδειξη της αξίας και της σημασίας της απρόσκοπτης λειτουργίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: