Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Σημαντική έκθεση χαρακτικής...

εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Σωτήρη Μικάλεφ και τον πρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Σπύρο Ασωνίτη στον χώρο της Ιονίου Βουλής. Τίτλος: " Χαρακτική 16ος-20ος αιώνας", που αντιστοιχεί και στο περιεχόμενό της αφού φιλοξενεί δείγματα της διαχρονικής παρουσίας της Κέρκυρας στο χώρο της χαρακτικής τέχνης. Από χάρτες και πορτολάνους του 16ου αιώνα μέχρι σύγχρονους συμπατριώτες μας (Κεφαλληνό, Δημητράτο, Αλαμάνο, Γερακάρη κ.λ.π.) με πρωτεύουσα θέση των μεγίστων του είδους Ζαβιτσιάνο, Κογεβίνα και Βεντούρα. Συνεργασία και με την ένωση Ελλήνων χαρακτών, που παρουσίασε την δική της συμμετοχή με πρυτανεύοντες τους Τάσσο και Κατράκη αλλά και νεώτερους και σύγχρονους. Διαχρονικό ταξίδι στην τέχνη της χαρακτικής, που μπορεί να κάνει τους Κερκυραίους επισκέπτες περισσότερο σοφούς και δικαιολογημένα περήφανους.
Ευχάριστο γεγονός η αξιοποίηση του χώρου της Ιόνιας Βουλής, που όπως αναγγέλθηκε από τον Δήμαρχο θα συνεχίσει την δραστηριότητα αυτή σε συνεργασία και με το ίδρυμα Γιαλυνά. Χώρος μεγάλης ιστορικής πολιτικής και πολιτιστικής σημασίας καταξιώνεται στην σύγχρονη καθημερινότητά μας.
Η έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι τις 28/2/2009 και ώρες: 10-1 το πρωϊ και 6-8 το απόγεμα. Την προτείνουμε για όλους μας και τους φίλους μας...
___________
ΥΓ Μας ξένισε η απουσία των μέσων ενημέρωσης από τόσο σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Και μας λύπησε... Θέλουμε να πιστέψουμε την πιο καλοήθη πιθανή ερμηνεία, δηλαδή την μη ενημέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: