Κυριακή 5 Απριλίου 2009

"Essential Brass": μία ευχάριστη έκπληξη...

Ξεκινήσαμε για να παρακολουθήσουμε μία εκδήλωση, που δεν γνωρίζαμε πολλά στοιχεία γι' αυτήν... Και δεν μετανοιώσαμε... Στον θαυμάσιο χώρο του Αχιλλείου παρακολουθήσαμε ένα σύνολο 14 πνευστών και 3 κρουστών, το "Essential Brass", Κερκυραϊκής προέλευσης, που μας γέμισε χαρά και ελπίδα με το νεαρό της ηλικίας των εκτελεστών αλλά και την ποιότητα της απόδοσής τους. Ο εγνωσμένης ποιότητας -σταθερή εγγύηση- τενόρος Σπύρος Σουέρεφ πλούτισε φωνητικά την βραδυά.
Το πρόγραμμα περιέλαβε έργα των G.Verdi, G. Caccini, G. Puccini, R. Leoncavallo, J. Rondrigo,C. Orf, G. Mahler, A. Bruckner, M. Μιχαλόπουλου, L.V. Beethoven και F. Faccio. Τα έργα Trauermach του Mahler και Adagio Funebre του Faccio, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην μορφή αυτή. Τα πιο θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στον μαέστρο Χαράλαμπο Μακρή για την διεύθυνση αλλά και ορισμένες ενορχηστρώσεις. Το έργο του με το Κερκυραϊκό σύνολο είναι βέβαιο, ότι θα αποδίδει όλο και περισσότερους και καλύτερους καρπούς.


Επαινοι για τον Δήμο Αχιλλείων αλλά και το τοπικό συμβούλιο νέων, που κατέκλυσαν την πανέμορφη αίθουσα του ανακτόρου... Δεσμεύστηκαν, μάλιστα για ποιοτική συνέχεια λέγοντας, πως αυτή είναι μόνον η αρχή... Εξαρετικό δείγμα για έναν περιφερειακό δήμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: