Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Απόλυτα επίκαιρο !!!

Ούτε παραγγελία το δημοσίευμα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ το σχετικό με την εισήγηση στο Συμβούλιο Επικρατείας της Συμβούλου κ. Μαργαρίτα Γκορτζολίδου. Θέμα: η ανάπλαση του δάσους της πρώην Σχολής Ευελπίδων, που είχε εισηγηθεί ο Δήμος Αθηναίων. Μάλιστα... Ο Δήμος Αθηναίων είχε εισηγηθεί την "ανάπλαση" του άλσους με προσθήκη διάφορων κατασκευών, τραπεζοκαθισμάτων κ.λ.π. (Ξέραμε τι γράφαμε, οταν χαρακτηρίζαμε την απόφαση του δικού μας Δήμου για ουσιαστική προστασία και ισορροπία δραστηριοτήτων στο Αλσος Γαρίτσας-Ανεμομύλου: ΙΣΤΟΡΙΚΗ)
Τι λέει λοιπόν η εισήγηση προς την ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας; Αναδημοσιεύουμε από την ΕΛΕΥΘΡΟΤΥΠΙΑ (υπάρχει σχετικό ρεπορτάζ και στα ΝΕΑ):


"Να μείνει άλσος
Υπέρ της διατήρησης του δασικού χαρακτήρα του άλσους, της πρώην Σχολής Ευελπίδων, τάσσεται η εισηγήτρια Μαργαρίτα Γκορτζολίδου στη συζήτηση που έγινε χθες στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Σύμφωνα με την πρότασή της, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η ανάπλαση του δάσους που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αθηναίων διότι δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα, εντός του άλσους η κατασκευή ποδηλατοδρόμιου, αναψυκτηρίων, περιπτέρων, αθλοπαιδιών και χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, παρά μόνο των εγκαταστάσεων που είναι απολύτως αναγκαίες για τη δημόσια υγεία. Η κ. Γκορτζολίδου πρότεινε να γίνει δεκτή η εισήγηση κατοίκου της περιοχής, ο οποίος ζητεί να ακυρωθεί και η δωρεάν παραχώρηση του άλσους, που έγινε για δεύτερη φορά το 2007 από το υπουργείο Εσωτερικών στον Δήμο Αθηναίων. Το βασικό επιχείρημα, που προβάλλεται στην προσφυγή, είναι ότι θα χαθεί η δασική μορφή του και θα μετατραπεί σε απλό κοινόχρηστο χώρο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/02/2009"



Εμείς το έχουμε ξαναπεί και ξαναγράψει, ότι δυστυχώς στον τόπο μας η ΜΟΝΗ αποτελεσματική περιβαλλοντική οργάνωση είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Με δικές του παρεμβάσεις έχουν σωθεί άλση, δάση ιστορικοί χώροι κ.λ.π. Στις πιο σημαντικές του παρεμβάσεις, είναι η ανατροπή απόφασης ΥΠΕΧΩΔΕ του 1997 γιά διέλευση της Εγνατίας οδού πλάϊ στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης... Μάλιστα !!! Το τότε ΥΠΕΧΩΔΕ σχεδίαζε την διέλευση του διεθνούς αυτοκινητόδρομου λίγα μέτρα πιo πέρα.. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την φθορά του αναπανάληπτου μνημείου και του αρχαίου θεάτρου με την καλύτερη ακουστική στον κόσμο...

Βλέπετε, το Συμβούλιο Επικρατείας δεν διαμορφώνει τις αποφάσεις του με βάση τρέχοντες λαϊκισμούς, μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ετσιθελισμούς ημιμάθειας, περιφρόνηση της αισθητικής και της περιβαλλοντικής προστασίας. Για όλα αυτά και άλλα τόσα χαρακτηρίσαμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ΙΣΤΟΡΙΚΗ.
Αρκεί να υλοποποιηθεί βέβαια. Κι αν αρχίσουν τα ... μου-σου-ξου-του;

Αν λοιπόν αρχίσουν τα ... μου-σου-ξου-του, ευτυχώς υπάρχει και το Συμβούλιο Επικρατείας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: