Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικες Νότες, που τις χαρήκαμε...




... διπλά: πρώτα, γιατί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θρησκευτικής μουσικής, που κάλυψε μία μεγάλη γκάμα του αντικειμένου, από J. Bach, Vivaldi, Mozart και Haendel μέχρι R. Roberts, Puetz, Bernard και Crocker. Και ύστερα, γιατί αυτό το πλούσιο πρόγραμμα το υλοποίησαν με νεανική απλότητα και ταραχή αλλά και με συγκλονιστική επάρκεια επαγγελματικού επιπέδου το μέγα πλήθος των φοιτητών του τομέα μονωδίας, που καθοδηγεί η άξια (και σαν δασκάλα) Ρόζα Πουλημένου. Με την δική της σοφή επιλογή σαν οργανώτριας, την διδασκαλία, την εποπτεία και την διεύθυνση, άξιοι νέοι μας χάρισαν μία πανέμορφη βραδυά στο όμορφο και μικρό -είναι αλήθεια, λόγω μαζικής προσέλευσης- χώρο της καθολικής μητρόπολης της πόλης μας. Η ποσοτική και η ποιοτική παρουσία των σπουδαστών του συγκεκριμένου τομέα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου είναι εξαιρετικά παρήγορη και ελπιδοφόρα. Εχασαν, όσοι δεν βρέθηκαν εκεί... Τους μνημονεύουμε, λοιπόν γιατί τους αξίζει:
Σοπράνο: Μαριάνα Ζήκου, Λία Κολυτά, Ελενα Κουρουζίδου, Βασιλική Κωνστάντη, Ελενα Πατσαλίδου, Ελενα Ρίστοβα, Αναστασία Τζιλιάνου.
Αλτο: Γιώτα βάρθη, Εύα Γκαΐδατζή, Ιωάννα Κοκοβίκα, Λυδία Σπύρη, Ιωάννα Χαρτοφύλακα.
Τενόροι: Ανδρέας Μιχαλόπουλος, Γιώργος Μπογδάνος, Γιώργος Πουλημένος, Παναγιώτης Πράτσος.
Μπάσοι: Χρήστος Μπογδάνος Παύλος Παππάς, Γιάννης Τεμπρελής, Κωνστανίνος Χειρδάρης.

Αξιοι συμμέτοχοι της βραδυάς οι Χρήστος Σακελλαρίδης (πιάνο) Ελλη Γλάρου & π. Τζούλιο Γκραμένια (εκκλησιαστικό όργανο).
Διεύθυνση: η Ρόζα Πουλημένου, η δική μας η Ρόζα, που άλλη μία φορά μας έδειξε και μας απέδειξε την βαβειά της αγάπη και το αστείρευτο ταλέντο της στην υπηρεσία της φωνητικής μουσικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: