Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Πλήρεις χαράς...


...φύγαμε από τα εντευκτήρια της παλιάς Φιλαρμονικής το απόγεμα του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου για δύο σηματικότατους λόγους, που σημαδεύουν την πολιτιστική υποδομή του τόπου και τα καλλιτεχνικά δρώμενα σ' αυτόν.
1. Το νέο μουσικό μουσείο, που φιλοξενείται στο μέγαρο του Ιδρύματος και που στήθηκε πρόσφατα με πολλή αγάπη αλλά και επιστημονική αυστηρότητα και επιμέλεια με την βοήθεια μουσειολόγου αλλά και την εποπτεία του γνωστότατου Μουσικολόγου και αγαπητότατου φίλου Κώστα Καρδάμη. Απόλυτα δίκαιη η ανώτατη τιμητική διάκριση του σώματος, που του απονεμήθηκε. Η Κέρκυρα απέκτησε ένα μοναδικής σημασίας και εξαιρετικής ποιότητας μουσείο μουσικής, που εντάσσεται στην πρώτη γραμμή των μουσειακών χώρων της πόλης προσθέτοντας αξία και τιμή σ' αυτήν. Η σεμνότητα του Κώστα Καρδάμη είναι ευτυχώς ανάλογη της εργατικότητας και της αφοσίωσής του στο καθημερινό μουσικολογικό του έργο. Το νεοϊδρυμένο Μουσείο, μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε εξάρτημα της γνωσιακής και της αισθητικής παιδείας των νέων και των πολιτών εν γένει της πόλης και του νησιού. Ταυτόχρονα μπορεί και πρέπει να γίνει χώρος και με υψηλή επισκεψιμότητα από τους φιλοξενούμενούς μας τουρίστες, αποτελώντας σπουδαίο εργαλείο σε περίπτωση (;) πραγματοποποίησης της από καιρού απαιτούμενης και μηδέποτε επερχόμενης ποιοτικής στροφής στο τουριστικό προϊόν. Μπορείτε να επισκφθείτε και να θαυμάσετε τον πλούτο των εκθεμάτων και με ηλεκτρονικό τρόπο στην διεύθυνση: http://www.fek.gr/ ή http://museum.fek.gr/
2. Απολαύσαμε - στα πλαίσια των εγκαινίων του Μουσικού Μουσείου- τα πρώτα δείγματα της παρουσίας και της δουλειάς του μαέστρου Αλκη Μπαλτά ως διευθυντή της συμφωνικής ορχήστρας του Σώματος. Χαρήκαμε αυτό, που είχαμε προβλέψει με την αναγγελία του ερχομού του μαέστρου και απολαύσαμε τον ήχο, που μας προσέφεραν πάνω από 50 μουσικοί "επι σκηνής". Εξαιρετικό το πρόγραμμα, που περιέλαβε έργα των E. Elgar, D. Shostacovich, A. Dvorak και L. Bernstein. Πρόκειται για ένα μέρος του συνολικού προγράμματος, που θα παρουσιαστεί στην επόμενη συναυλία της ορχήστρας και που ασφαλώς δεν θα χάσουμε με τίποτε... Εξοχος ήχος, -πλήρης και άνετος στις πιο δύσκολες στιγμές των κομματιών, που παίχτηκαν- γέμισε τα αυτιά μας... Τα αυτιά μας, που δεν πίστευαν τι άκουγαν... Αριστη επιλογή και εκτέλεση, που μας βεβαιώνουν κατηγορηματικά, οτι η πόλη θα διαθέτει συντομότατα μία θαυμάσια συμφωνική ορχήστρα υψηλότατων προδιαγραφών.
Ενα Σάββατο, που μας επέτρεψε να απομακρυνθούμε και να ξεχάσουμε - έστω και για λίγο - την εν πολλοίς μιζέρια χλωρίδας και πανίδας που μας περιβάλλει...
Για την ώρα απολαλύστε και εσείς το "Valse No 2" από το έργο "Jazz Suite Nr2" του Dimitri Shostacovich, που απολαύσαμε στο ζωντανό πρόγραμμα της συμφωνικής... Σε μία άλλη βέβαια εκτέλεση, που βρήκαμε στο YOUTUBE... Πληκτρολογείστε απλά ή πατήστε πάνω στην διεύθυνση, που σας παραθέτουμε αμέσως:
http://www.youtube.com/watch?v=ZYhZVqODYsI

Δεν υπάρχουν σχόλια: