Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Διδώ και Αινείας στον Αη Γιώργη

Το ανέβασμα της Οπερας του Henry Purcell "Διδώ και Αινείας" ασπό το Μουσικό Τμήμα του Ιόνιου Πανεπστήμιου για 3 διαδοχικές παραστάσεις (30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου) στις 9 μ.μ. (υποθέτουμε γιατί το δελτίο τύπου που λάβαμε δεν αναφέρει την ώρα) είναι από τα πιο σημαντικά καλλτεχνικά δρώμενα του φετεινού καλοκαιριού στην Κέρκυρα... "Κλασσική" όπερα με άριες-μνημεία του παγκόσμιου μελοδράματος και με εγγυήσεις ενός ξεχωριστού ανεβάσματος.




Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Indiana, Stanley Richie, στον οποίο το 2010 απονεμήθηκε το βραβείο HOWARD MAYER BROWN για την Παλαιά Μουσική, έρχεται από τις ΗΠΑ για να διευθύνει φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην όπερα «Διδώ και Αινείας»



Αλλες πληροφορίες από το δελτίο τύπου: Η προετοιμασία της όπερας «Διδώ και Αινείας» έχει γίνει από τους διδάσκοντες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Πρόκειται για μια παραγωγή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, στην οποία συμμετέχουν φοιτητές του Τμήματος. Η σκηνοθεσία έχει γίνει από την Τζένη Αρσένη, η οποία έχει σκηνοθετήσει στην San Francisco Opera, στο Royal Albert Hall, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Ηλία Λόη, ο οποίος έχει σκηνογραφήσει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α.



Οι προδαγραφές των παραστάσεων τις εντάσσουν κετός του συνήθους εύρους εκδηλώσεων, που παρακολουθούμε στο νησί (όλο και αραιότερα, είναι αλήθεια)... Σας προτείνουμε την στήριξη των παραστάσεων, προς τέρψιν και απόλαυσιν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: