Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Απολύτως εύστοχο...

Ηταν καιρός ΟΙ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ να φιλοξενήσουν ένα εκδοτικό σημείωμα του Γιώργου Κατσαΐτη, Δ/ντή και εκδότη της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ... Συνήθως η Ενημέρωση φιλοξενεί σημειώματα, που αναρτώνται στο παρόν ιστολόγιο... Παρότι, δεν έχει περαιτέρω ανάγκη δημοσιοποίησης, το σημείωμα αυτό του Γιώργου Κατσαΐτη, είναι της απόλυτης αρέσκειάς μας... Μας αρέσει αυτό το σαρκαστικό ύφος, που λίγο-πολύ συνιστά μαζικό αυτοσαρκασμό... Και μας αρέσουν τα σοβαρότατα πράγματα, που σαφώς περιγράφονται στις γραμμές του. Διαβάστε το, λοιπόν ή ξαναδιαβάστε το:

Ετσι λοιπόν, το κίνημα κατήγαγε μια ακόμα νίκη. Οι ανεμογεννήτριες της Enova δεν θα εγκατασταθούν ποτέ στον Παντοκράτορα εφόσον υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες και την πάνδημη, όπως αποδεικνύεται, θεσμική αντίδραση των Κερκυραίων, το ενδιαφέρον για την επένδυση πιθανότατα αποσύρεται.Πλείστοι όσοι σύμβουλοι τόσο της μειοψηφίας αλλά κυρίως εκείνοι της «κυβερνώσας» πλειοψηφίας στήριξαν την αρνητική τους επιχειρηματολογία και στο τεκμήριο ότι δεν υπάρχουν κρατικές - αυτοδιοικητικές υπηρεσίες, ικανές να εγγυηθούν την εφαρμογή όποιων όρων κι αν έθετε κάποιος, σ' αυτήν, και πιθανότατα σε κάθε ανάλογη, δραστηριότητα. Σ' αυτό το σκεπτικό συνομολόγησε και ο έχων την εμπειρία της εφαρμογής, αντινομάρχης Κεφαλονιάς. Είναι πολλά τα παραδείγματα...Προ των θεσμικών ομιλητών, η δημοκρατική διαδικασία απογειώθηκε όταν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων στηλίτευσαν από του βήματος «το επιχειρούμενο έγκλημα», αποκαλύπτοντας μεταξύ των άλλων ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι ένας μύθος και ότι ας σταματήσουν επιτέλους οι επικλήσεις της περιβαλλοντικής κατάστασης στην Πτολεμαΐδα αφού -σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιον εκ των ομιλητών- κανείς δεν θέλει εκεί να σταματήσει η λειτουργία των εργοστασίων λιγνίτη της ΔΕΗ διότι έτσι αυτοί θα χάσουν τη δουλειά τους...Προκειμένου λοιπόν να μη μείνουν άνεργοι οι Δυτικο-μακεδόνες κι αφού έτσι κι αλλιώς ό, τι και να συμφωνούσαμε με τους επενδυτές δεν θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε πως θα πραγματωθεί, ας πάει και το παλιάμπελο...Κορυφαία στιγμή της συνεδρίασης εκείνη που περιφερειακός σύμβουλος, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της εταιρείας, που βρισκόταν στο βήμα, τον... προσφώνησε: άει να χαθείς ξεφτιλισμένε!

1 σχόλιο:

Νίκος Δημήτριος Μάμαλος είπε...

κ Βασιλέιου

Όντως είναι ωραία γραφή και έξυπνα ειρωνική. Αλλά για την πραγματική ουσία του θέματος δεν έμαθα κάποια λεπτομέρεια. Υπάρχουν ιστορικά, θρησκευτικά κ.α μνημεία εκεί που να ακυρώνουν την νομιμότητα της εγκατάστασης; (για να θίξω το πιο προσιτό σε μένα ερώτημα μιας και ούτε γεωπόνος ούτε φυσικό είμαι).