Τi να πούμε για το κτίριο-έμβλημα της πόλης, ταυτισμένο για 2 περίπου αιώνες με τα πιο επίσμα γεγονότα του τόπου με πιο πρόσφατο την τελετή ένταξης του ιστορικού κέντρου της πόλης στην UNESCO.
Κάποιου είδους επισκευή συντελέθηκε πριν από 15 μόλις χρόνια με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στην Κέρκυρα. Αψευδής μάρτυρας της ποιότητας αυτής της επισκευής είναι η κατάσταση στην οροφή των δύο άκρων του περιστύλιου, όπως τα παρουσιάζουν οι φωτογραφίες. Αψευδής μάρυρας επίσης για την ευαισθησία, ταχύητα και αποτελεμσατικότητα των αντιδράσεων των αρμόδιων φορέων (ειλικρινά αγνοώ, ποιοί είναι...)
Παρόμοια κατάσταση και στο άλλο άκρο του περιστύλιου, όπου και η είσοδος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας-Αρχειονομίας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Και εδώ άς μιλήσει η εικόνα, χωρίς άλλα σχόλια. Η κατάσταση αυτή τείνει να αποκτήσει ιστορική αξία αφού ξεπερνάει την 5ετία τουλάχιστον... Τι κι' άν ξαναλειτούργησε ανακαινισμένο του Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, τί κι' αν πραγματοποιήθηκε στα ανάκτορα η τελετή της UNESCO, τι κι' άν γίνοναι στον χώρο των περιστυλίων ποικίλες καλλιτεχνικές και πολιτστικές εκδηλώσεις. Η αδιαφορία των αρμοδίων υπήρξε ...πρότυπο σταθερότητας...
Ας προσθέσουμε, πως για την ... αναβαθμισμένη αισθητική των ανακτόρων συνεργάζονται και άλλες υπηρεσίες -πλην Υπ.ΠΟ-, όπως π.χ. η ΔΕΗ. Δείτε λοιπόν ένα όμορφο γλυπτό, που έχει κατασκευάσει μπροστά στο κιγκλίδωμα του κήπου της αριστερής πλευράς. Πράγματι, πρόκειται για μοναδικό δείγμα τέχνης του δρόμου (street art, που θάλεγαν και οι Κέλτες επίδοξοι τουρίστες-επισκέπτες της πόλης μας).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου