Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Πολιτικό Κείμενο

Δεν είναι η προνομοιακότητα των φιλικών αισθημάτων προς τον συγγραφέα, που μας κάνει να παρουσιάσουμε το μόλις πρόσφατα δημοσιευμένο κείμενο προτεραιοτήτων για τον Νομό. Πιστεύουμε, οτι ο Δήμος Μακατσώρης, έστω και με συμπυκνωμένη και επιγραμματική μορφή παραθέτει άξονες πολιτικής, που έχουν κέντρο τον πολίτη μέσα σε μία ορθολογική και ισόρροπη ανάπτυξη του νομού. Αυτό, δηλαδή, που χρόνια κακοποιείται μεσα σε αυθαιρεσίες, αποσπασματικότητες και αδράνειες. Οι ενότητες, που καλύπτονται αναφέρονται σε υποδομές συγκοινωνιακές, Δημοτικές, εκπαιδευτικές. Διατρέχονται από κεντρική "φιλοσοφία" ενιαίας, ιεραρχημένης αντιμετώπισης χρόνιων προβλημάτων του Νομού. Σας τις παραθέτουμε:
13 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Την πρώτη τετραετία της Νέας Κυβέρνησης πιστεύω πως πρέπει να δρομολογηθούν οι πιο κάτω προτεραιότητες:

Να επανδρωθεί με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό το νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο. Να μεταφερθεί το παλιό στο Νέο Νοσοκομείο μέσα σε έξι μήνες. Να αγοραστεί οικόπεδο για να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών.
Να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Κερκυραίων για να δημιουργήσει υπαίθριους χώρους στάθμευσης στις εισόδους της πόλης αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης για να προχωρήσει στην πεζοδρόμηση του ιστορικού της κέντρου.
Να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου του 2010 το Νέο Δικαστικό μέγαρο και να μεταφερθούν όλες οι δικαστικές υπηρεσίες σ’ αυτό.
Να ενοικιασθεί από το Δημόσιο το κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας και των Αδελφάτων του Δήμου Κερκυραίων και να στεγασθούν, αφού ανακαινισθεί, όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη.
Στο παλιό Δικαστικό μέγαρο να στεγασθεί η περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφού αυτό πρώτα ανακαινισθεί.
Να κατασκευασθεί ο οδικός άξονας Βορρά – Νότου με παράκαμψη της πόλης.
Να εγκαταλειφθεί η ιδέα δημιουργίας τουριστικού καταφυγίου στο παλιό λιμάνι της πόλης. Η προβλεπόμενη δυναμικότητά του δεν μπορεί να βοηθήσει την οικονομία του ιστορικού κέντρου. Η άνθιση της οικονομίας του ιστορικού κέντρου θα γίνει μόνο από τη μεταφορά των δημοσίων υπηρεσιών στο κτίριο της Αγροτικής Τράπεζας και την πεζοδρόμησή του.
Στο παλιό νοσοκομείο να στεγασθούν τα Γυμνάσια που είναι δίπλα στις φυλακές και να δημιουργηθεί κέντρο υγείας ανοικτού τύπου επιπέδου πόλης.
Στο κτίριο που στεγάζονται το 3Ο και το 4Ο Γυμνάσιο να στεγασθεί η αστυνομική Διεύθυνση, το τμήμα τάξης και η Τροχαία.
Να προχωρήσει άμεσα η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αγορά οικοπέδου για την κατασκευή σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος.
Να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για την αναστύλωση του κτιρίου του Αγγλικού νοσοκομείου στο παλιό Φρούριο όπου θα στεγασθούν σχολές του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Να ολοκληρωθούν τα περιφερειακά λιμάνια Αγίου Στεφάνου Αυλιωτών, Κασσιόπης, Λευκίμμης και τα λιμάνια Οθωνών, Ερεικούσης και Μαθρακίου.
Ολοκλήρωση του έργου αποξήρανσης της λίμνης Κόλλα και δημιουργία διαδρόμου τροχιοδρόμησης και χώρου στάθμευσης αεροσκαφών. Επέκταση των κτιρίων του αεροδρομίου για την πλήρη εξυπηρέτηση των αφιξοαναχωρούντων επιβατών.
ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΑΤΣΩΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: