Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Καινούριο το Μουσείο Σολωμού...

...κάνει τα εγκαίνιά του την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 19.30, στο κατάστημα της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, οδός Κ. Δαφνή – Θ. Μακρή 1 το ανακαινισμένο Μουσείο Σολωμού. Η ανακαίνιση του Μουσείου Σολωμού συνέβαλε στην καλύτερη αξιοποίηση της μεγάλης σολωμικής βιβλιοθήκης, πινακοθήκης, χειρογράφων, πειστηρίων κ.ά.)... Από τους σημαντικότερους τόπους μνήμης και πολιτισμού για τον τόπο... Οχι απλώς επισκέψιμο αλλά επισκεπτέο...
Ταυτόχρονη είναι και η παρουσίαση δύο βιβλίων για τον Κερκυραίο δημοτικιστή και συγγραφέα Ηλία Σταύρου (1873-1932), τα οποία κυκλοφορούν στην εκδοτική σειρά των δημοσιευμάτων της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών, όπως μας πληροφορεί το σχετικό ενημερωτικό δελτίο της Εταιρείας Κερυραϊκών Σπουδών. Χορηγός επισκευών και εκδόσεων η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Επαινέσιμη πρωτοβουλία.
Ελπίζουμε σε μία βελτιωμένη λειτουργία του σημαντικού αυτού πολιτιστικού και μνημειακού χώρου. Οι Κερκυραίοι -και όχι μόνον- έχουν ηθική υποχρέωση να επισκεφτούν τον χώρο, όπου ο μεγάλος μοναχικός και αυστηρός υπηρέτης της ποίησης πέρασε αποφασιστικά χρόνια για την ζωή του και την δημιουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: