Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

"Αδιαμφισβήτητη" ...πρόοδος


Πριν κάποια χρόνια η κυκλοφορία ΙΧ αυτοκινήτου στην Πιάτσα ήταν "άγνωστο" φαινόμενο. Ο σεβασμός στον πεζόδρομο ήταν αυτονόητος... Ούτε ποδηλάτης δεν περνούσε υπό κανονικές συνθήκες.... Ευτυχώς, όμως "προοδεύσαμε" και "εξελιχθήκαμε".... Τα "ταμπού" κατέρρευσαν και τώρα πλέον οι "Κολοκοτρωναίοι" νεο-Ελληνες καβάλα πάνε για το ψώνια, καβάλα και στο μπαρ. Ετσι εικόνες σαν την παραπάνω είναι συχνές, καθημερινές και πλήρως αποδεκτές τόσο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δήμου όσο και απο την ελαστικοποιημένη συνείδηση και αισθητική μας... Και επειδή είναι πάλι επίκαιρη η συζήτηση περί Ουνέσκο, φορέα κ.λ.π., αφιερώνουμε την παραπάνω εικόνα ως απτό δείγμα προσαρμογής μας στο πνεύμα και το γράμμα του σεβασμού και ανάδειξης του μνημείου της πόλης... Μαζί βέβαια και με την ....επίλυση του κυκλοφοριακού και της ...βελτίωσης της ποιότητας ζωής στο ιστορικό κέντρο...

4 σχόλια:

CFU είπε...

Αγαπητέ φίλε το βάσανο αυτό είναι πολύ παλιό.Οι νεοέλληνες δεν χαμπαριάζουν ούτε από Ουνέσκο , ούτε από τίποτα.Όλοι εμείς οι "εραστές" της Παλιάς Πόλης νιώθουμε πόνο με όλα αυτά που αντικρίζουμε κάθε μέρα.
Το κρίκετ, άλλος πόνος .Φαγωμάρα και εκεί μεταξύ τους .
Και όσο σκέφτομαι και το Πάσχα που θα πλακώσουν και οι όρδες των βαρβάρων και θα ξατρέχουν τις φιλαρμονικές μας ...
Βουρλίζομαι τζόγια μου !!!!
Να σας περιγράψω και ένα συμβάν απο τη φιλαρμονική του Πειραιά όταν ανέλαβε αρχιμουσικός ένας εξαίρετος συμπολίτης μας για να αποδέιξω πόσο "φιλόμουσοι" είναι.
Του ζήτησαν να πάιζει τον ύμνο του Ολυμπιακού ....
Ακόμα τρέχει

Μίλτος Βασιλείου είπε...

To ό,τι του ζήτησαν να παίξει τον ύμνο του Ολυμπιακού αποδεκνύει τα ανώτερα ποιοτικά τους κριτήρια... Σημαντικότατοι καλλιτέχνες (Τσαρούχης, Μυταράς, Σικελιανός) έχουν αφιερώσει έργο τους στον Ολυμπιακό...

CFU είπε...

Ποιοτικά κριτήρια και σημερινός Ολυμπιακός νομίζω ότι δεν συνάδουν.
Οι σημαντικοί καλλιτέχνες αφιέρωσαν τα έργα τους μιαν άλλη εποχή σε μια άλλη ομάδα που τιμούσαν και έπαιζαν για τις φανέλες.
Είχα την αίσθηση, πάντως , ότι το θέμα μας ήταν η παλαιά πόλη .
Το περαστατικό το ανέφερα για λίγο χιούμορ και σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να δώσω οπαδικό χρώμα .
Δυστυχώς παντού τα ίδια...

Μίλτος Βασιλείου είπε...

Δέχομαι απολύτως το χιούμορ. Με τέτοιο απάντησα. Η σάτυρα του φανατισμού μέσω "σοβαρότητας" είναι χιούμορ, νομίζω...