Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Αδελφοποιούνται τα Μουσεία Σολωμού Κέρκυρας & Ζακύνθου

Σας παρουσιάζουμε το μήνυμα, που λάβαμε από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών για την αδελφοποίηση των Μουσείων Σολωμού Κέρκυρας και Ζακύνθου, επειδή νοιώσαμε ιδιαίτερη χαρά. Αυτή η αδελφοποίηση, που ασφαλώς θα σημαίνει και μεγαλύτρερη συνεργασία, μπορεί να προωθήσει ουσιαστικά την έρευνα για το έργο του μεγάλου εθνικού και οικουμενικού ποιητή


Η αδελφοποίηση του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και του ουσείου Σολωμού Κερκύρας (Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών) είναι γεγονός. Μια αδελφοποίηση η οποία πλην των άλλων τονίζει την κοινή αγάπη για την Επτάνησο και ιδιαίτερα για το πρόσωπο του Εθνικού μας Ποιητή – τον αγώνα των δύο Ιδρυμάτων για τη διατήρηση των επτανησιακών χαρακτηριστικών και της επτανησιακής ενότητας. Η πρόταση αυτή του Μουσείου Σολωμού Κερκύρας προς το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων, πριν από ένα περίπου χρόνο, βρήκε ευήκοον ους από την πλευρά της Ζακύνθου, καθώς και από το Σωματείο Οι Φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.
Η πρώτη τελετή της αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 το βράδυ, όπου ο Πρόεδρος του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Ιωάννης Παπαδάτος θα χαιρετήσει και θα καλωσορίσει την κερκυραϊκή αντιπροσωπεία, ενώ θ’ ακολουθήσει αντιφώνηση του Προέδρου της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Περικλή Παγκράτη, καθώς και χαιρετισμοί των επισήμων. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης και ομιλία του Προέδρου του σωματείου Οι φίλοι του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων Νίκια Λούντζη, με θέμα «Ο Σολωμός και το χρέος των Επτανησίων». Η τελετή θα κλείσει με καλλιτεχνική εκδήλωση.
Η είσοδος στην τελετή και στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Ανάλογη εκδήλωση για την αδελφοποίηση των δύο Μουσείων θα πραγματοποιηθεί αργότερα και στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: