Κυριακή 17 Αυγούστου 2008

Αφιερώνεται…

Πρόκειται για το Αγγλικό Νοσοκομείο, το σημαντικότατο οίκημα μέσα στο Παλιό φρούριο, διοικητήριο και σχολή ΛΥΒ μέχρι πριν από λίγες 10ετίες, που καταρρέει με γρήγορους ρυθμούς, θύμα της πιο προκλητικής εγκατάλειψης μνημείου στον τόπο. Πέρυσι, ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ προέβαλλε την πρωτοφανή φθορά και ρύπανση του χώρου …με αποτέλεσμα να φραχτεί με σύρμα η πρόσβαση σε αυτό. Εμείς, λοιπόν, το φωτογραφίσαμε όσο ακόμη υπάρχει, έστω και σε αυτή την άθλια κατάσταση και το αφιερώνουμε σε:
-Οσους με … συνέπεια και αποφασιστικότητα αγωνίστηκαν και πέτυχαν να μην στεγαστεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Φρούριο.
-Οσους είχαν την ευκαιρία πριν από 2 περίπου δεκαετίες (λόγω πολλαπλά ευνοϊκής συγκυρίας) να πετύχουν την «κατάληψή» του από τον Δήμο Κερκυραίων σε όφελος του Πανεπιστήμιου και του τόπου γενικότερα και την … απέτρεψαν με σθεναρότητα αντιπροτείνοντας Πανεπιστημιούπολη στο… λιβάδι του Ρόπα.
-Οσους απαντούσαν στην πρόκληση χρησιμοποίησης του κτιρίου αυτού από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προσβάλλοντος μνήμη και κρίση των Κερκυραίων με φλιναφηματικούς αφορισμούς περί … διάχυσης του Πανεπιστήμιου στην πόλη.
-Οσους παραβλέπουν την καθημερινή απαξίωση του Αγγλικού Νοσοκομείου αλλά και ολόκληρου του μνημειακού πλούτου του Παλιού Φρουρίου και σχεδιάζουν την στέγαση των Σχολών του Πανεπιστημίου στις ... φυσιολογικά μη οικοδομήσιμες υπώρειες του Νέου Φρουρίου, στην οδό Αβραμίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: