Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009

Λίγη σκέψη και στοιχειώδης αισθητική χρειάζεται...

πριν από την λήψη αποφάσεων σαν και αυτήν της επιλογής του τόπου εγκατάστασης του παγοδρομίου και του καρουσέλ στην Πάνω Πλατεία. Το γιατί το δείχνει η φωτογραφία, αλλά θα το απολαύσετε καλύτερα αν επισκευθείτε τον χώρο... Ενας αχταρμάς από τέντες μαζί με κάποια μηχανήματα και ένας περιφραγμένος χώρος καταφέρνουν να αλλάξουν την όψη του Πάρκου από την καλύτερη γωνία θέασής του (από το Πλατύ Καντούνι) όχι βέβαια προς το καλύτερο... Ειρήσθω εν παρόδω, ότι -με την συγκεκριμένη κατασκευή- η πρόσβαση προς το πάρκο έχει κλείσει από την μία μεριά...
Ατυχής η επιλογή του χώρου και σπό επαγγελματική άποψη, αφού σε άλλο σημείο της Πλατείας, π.χ. δεξιά από το συντριβάνι, ο χώρος είναι περισσότερο προστατευμένος από τον αέρα και πιο καλά ορατός και επισκέψιμος από την νεολαία, που μαζεύεται στο Πεντοφάναρο και γύρω του...
Ο Δήμος έχει τον λόγο... Και ας μην ξεχνάει, οτι τέτοιου τύπου αποφάσεις έχουν και παιδαγωγικό -θετικό ή αρνητικό- χαρακτήρα στον τομέα σεβασμού της πόλης και της αισθητικής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: