Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Λύσεις υπάρχουν... Θέληση;


Πρόσσφατη είναι η συζήτηση για τον κανονισμό των αλσών της πόλης μας με τις γνωστές παρενέργειες μέσα και έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα απίθανα, λοιπόν, που ακούστηκαν ήταν και οι ... τεχνικές δυσκολίες για εξασφάλιση ευπρεπούς και λειτουργικής στέγης, χωρίς βαρειές μόνιμες κατασκευές. Πολύ σπέκουλα έγινε, δυστυχώς ακόμη και από τεχνικούς, που ξέχασαν την επιστημονική τους ιδιότητα και έβαλαν μπροστά την ψηφοθηρική. Ετσι, εμείς, οι ΜΗ ειδικοί αλλά έχοντες το δικαίωμα της άποψης αναζητήσαμε σχετικά ντοκουμέντα στο διαδίκτυο. Και ιδού το αποτέλεσμα, όπως σας το προσφέρουμε στην φωτογραφία. Λύση μία, από τις δεκάδες, που μπορούν να επιλεγούν... Κύρια χαρακτηριστικά της: Η κάλυψη επιφάνειας μέχρι και 96 τ.μ. Μοναδικό ημιμόνιμο στοιχείο ο κεντρικός φορέας -ξύλο iroko - των εξη συνδεδεμένων ομπρελών. Σύνολο υψηλής αισθητικής με προσαρμογή του τεντόπανου στις χρωμαστικές απαιτήσεις, που ο χώρος απαιτεί (το γραφείο παλιάς πόλης π.χ. μπορεί να κάνει τις κατάλληλες χρωματικές υποδείξεις). Καμμία ειδική απαίτηση σε υποδομή εδάφους.
Η ενδεικτική αυτή πρόταση αποδεικνύει, ότι η ... αναζήτηση τεχνικά εφικτής λύσης είναι απλή πρόφαση εν αμαρτίαις ή ευκαιρία για επικίνδυνη αναβολή ανάληψης εμπράγματων λύσεων.
Ας υπενθυμίσουμε το αυτόητο: ζητούμενο δεν είναι αυτός καθεαυτός ο κανονισμός - όσο και αν πιστεύουμε στην ιστορική σημασία του για τα άλση της πόλης, την γενικότερη καλαισθησία της, την προστασία του περιβάλλοντός της και την ποιοτική της αναβάθμιση... Το ΜΕΓΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ είναι η υλοποίηση του κανονισμού αυτού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: