Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

22ο Διήμερο Λόγου

Λάβαμε -από τους οργανωτές της καθιερωμένης και σημαντικής για τα Κερκυραϊκά πολιτιστικά δρώμενα εκδήλωσης- δελτίο τύπου, που αφορά την φετεινή διοργάνωση στις 7 & 8 Ιουλίου και σας το παρουσιάζουμε:


Α. Παπαδιαμάντης – Κ.Π. Καβάφης
στο 22ο «Διήμερο Λόγου» (Κέρκυρα)
Ο χώρος και το έργο

Ταινίες μικρού μήκους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου θα προβληθούν στα πλαίσια του 22ου Διήμερου Λόγου, που διοργανώνεται την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009, στις 9 το βράδυ κάθε μέρα στην Κέρκυρα, στον Κήπο του Λαού, από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, την Ένωση Κυπρίων Κερκύρας «Ο Ευαγόρας» και το περιοδικό «Πόρφυρας», υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων.

Την πρώτη μέρα (7 Ιουλίου 2009), με τον γενικό τίτλο «Ο τόπος της ταπεινότητας», θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους α) «Το σπίτι του Παπαδιαμάντη» και β) «“Η σεληνοφεγγής νυξ”» στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη» και θα συζητήσουν για το έργο του Παπαδιαμάντη οι: Νίκος Ορφανίδης, Γιώργος Κούμουρος, Πάνος Θεοδωρίδης και Νάσος Μαρτίνος, με συντονιστή τον Περικλή Παγκράτη.
Τη δεύτερη μέρα (8 Ιουλίου 2009), με τον γενικό τίτλο «Ο κλειστός τόπος της μοναχικότητας», θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους α) «Το σπίτι του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη» και β) «Κ.Π. Καβάφης: εγκλεισμός και παγίδευση» και θα συζητήσουν για τα έργο του Καβάφη οι: Σπύρος Τζουβέλης, Αριστείδης Κάντας, Νίκος Ορφανίδης και Γιώργος Κούμουρος, με συντονιστή τον Θεοτόκη Ζερβό.

Τις ταινίες έχει σκηνοθετήσει ο Γιώργος Κούμουρος και τα κείμενα στις ταινίες είναι του Νίκου Ορφανίδη.


Οσοι πιστοί (και άπιστοι) προσέλθετε... Αυτού του τύπου οι εκδηλώσεις μας δένουν το παρελθόν και το παρόν των γραμμάτων στον τόπο μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: