Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Ionian Concerts 2009: καλή αρχή




Ευτυχώς, που την ηχορρύπανση της Σπιανάδας, μας την διασκέδασε μία θαυμάσια βραδυά στον κήπο-θέατρο του Φλαγγίνειου και μας γέμισε χαρά, ικανοποίηση και ελπίδες... Υπεύθυνοι γι' αυτό:

-τα Ionian Concerts 2009, που έκαναν την εναρκτήρια εκδήλωσή τους, αξιοποιώντας -ν0μίζω για πρώτη φορά- και άλλες δυνάμις του τόπου, όπως τις χορωδίες της Κερκυραϊκής περιφέρειας.

- τα 4 θαυμάσια χορωδιακά συγκροτήματα της βραδυάς, δηλαδή η Μικτή Χορωδία Πολιτιστικών Συλλόγων Αχαράβης "Νικόλαος Πουλιάσης", η Δημοτική Χορωδία Αχιλλείων "Δημόδοκος", η Χορωδία της Φιλαρμονικής Κορακιάνας "Σπύρος Σαμάρας", και η Μικτή Χορωδία "Θωμάς Φλαγγίνης".

Ενωση Χορωδιών Κέρκυρας, που προεδρεύεται από τον άξιο συμπολίτη-καλλιτέχνη Παντελή Κοντό. Η ισχύς και εν τη ενώσει, αφού το ενωτικό αυτό σχήμα είναι αντικειμενικά παράγοντας προόδου και ετοιμάζει ήδη το πρώτο συνέδριό του.

-ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός σύλλογος Ανεμομύλου, που κρατάει, χρόνια τώρα, ψηλά την σημαία του κοινωνικού εθελοντισμού, διατηρώντας και αξιοποιώντας ένα θαυμάσιο χώρο, που τον προσφέρει στην πολιτιστική υποδομή της γειτονιάς και της πόλης.

Μία έξοχη βραδυά με επιλογές και εκτελέσεις υψηλών απαιτήσεων... Μάνος Χατζηδάκις, Μάνος Λοϊζος, P. Attaignant, Nino Rotta, Μίμης Πλέσσας, Μάριος Τόκας, Μίκης Θεοδωράκης, Θάνος Μικρούτσικος, οι επώνυμοι συνθέτες μαζί με παραδοσιακά επτανησιακά, Κερκυραϊκά. Ακόμη και spirituals...
Ευχή μας, η επανάληψη της βραδυάς σε κάποια από τις όμορφες πλατείες της πόλης (Πλακάδα, Λεμονιά, Αγίας Ελένης)...

1 σχόλιο:

costinho είπε...

Κάποια πλάκα μας κάνεις μάλλον αγαπητέ Μίλτο...

Αν αυτά είναι η αντιπρόταση στην ηχορύπανση, τότε ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσεις κι εσύ την αξία της ηχορύπανσης. Νισάφι πια με τη συντήρηση, τους πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους της κάθε Κάτω Γαρούνας και Δώθε Παναγιάς, τα μαυρογιαλουρικώς ιδρυμένα μουσικά σύνολα, την υψηλή τέχνη του Θάνου Μικρούτσικου και της πίπας του και όλη αυτή τη σημιτικού τύπου πχιότητα. Και, κυρίως, νισάφι πια με αυτό το στείρο πεπαλαιωμένο πολιτισμό του νησιού που δεν έχει πλέον να δώσει, παρά μόνο να εμποδίσει. Και μια χαρά εμποδίζει μέχρι τώρα. Ως παράδειγμα αναφέρω μόνο ότι τα περίφημα Ionian Concerts ίδρωσαν πολύ (οι διοργανωτές τους δηλαδή) μέχρι να γίνουν πραγματικότητα και νε ξεπεράσουν τα τείχη βλακείας που έχουν ορθώσει οι τοπικοί παράγοντες και σχεδόν όλες οι δημοτικές αρχές τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Η κουβέντα μπορεί να συνεχιστεί με στοιχεία και ντοκουμέντα βεβαίως βεβαίως, κυρίως για να μη φαίνεται ότι μεροληπτώ υπέρ κάποιου ή μιλώ στον αέρα και αβασάνιστα.

Σχετικά με τη Μέρα της Μουσικής και τα ευτράπελα που έλαβαν χώρα, θα ήθελα να το συζητούσαμε κατ'ιδίαν κάποια στιγμή, θαρρώ πως θα είχε ενδιαφέρον, γιατί έχουμε πέρα από απόψεις έχουμε να ανταλλάξουμε και ενημέρωση.

Σε χαιρετώ φιλικά και αγωνιστικά.