Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Εξαιρετική βραδιά...

...Οπερας μας χάρισε ο τομέας μονωδίας του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Σοβαρά προετοιμασμένοι, με σεβασμό στους δημιουργούς και στό κοινό τους (φοιτητικό στην πλειοψηφία του) οι φοιτητές της κατεύθυνσης μονωδίας παρουσίασαν έργα των Haendel, Mozart, Gluck, Donizetti, Verdi, Bernstein, Ponchielli, Wagner και Offenbach. Με ποιοτικές προδιαγραφές επαγγελματικότητας στάθηκαν στην πλειοψηφία τους σε θαυμαστό επίπεδο, κάνοντας την βραδιά ξεχωριστή.
Ιδιαίτερος έπαινος στην υπεύθυνη της κατεύθυνσης, την Ρόζα Πουλημένου, την δική μας της Ρόζα, που και στον τομέα της επιλογής, διδασκαλίας και προετοιμασίας παίρνει άλλο ένα μεγάλο άριστα.
Η βραδιά όπερας, που ουσιαστικά ανήκει στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ιόνιου Πανεπιστήμιου έρχεται να επιβεβαιώσει, ότι πολλά σημαντικά πράγματα γίνονται στον τομέα του πολιτισμού σ' αυτόν εδώ τον τόπο... Δεν παρέχουμε άλλοθι στις καθεύδουσες ηγεσίες ούτε όμως στους μεμψιμοιρούντες, που σνομπάρουν κάθε αξιόλογο έργο, που υλοποιείται σε τοπική κλίμακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: